- Podcast
- |
- Digitale geletterdheid
- |
- po
- |
- Onder pedagogen
Wat zou Freinet doen met een smartphone?
Wat kunnen we leren van pedagogen die niet meer leven? En over de leerling in de digitale samenleving? In de podcastserie ‘Onder pedagogen’ gaan wij hier op in. In deze aflevering praat Remco Pijpers met onderwijskundige Jimke Nicolai over het gedachtegoed van de Franse pedagoog Célestin Freinet (1896-1966).
Door de redactie
Freinet en andere pedagogen kunnen inspiratie bieden voor een visie op digitale geletterdheid. Zo vond Freinet dat het alledaagse leven van leerlingen centraal moet staan in het onderwijs. Hij introduceerde de drukpers in de school. Zo kon hij zijn leerlingen de kracht van het geschreven woord leren inzien. Maar niet alleen daarom, hij vond de vrijheid van meningsuiting erg belangrijk.
In deze aflevering meer over het gedachtegoed van Freinet in relatie tot digitale geletterdheid. Want op veel actuele onderwijsvraagstukken waar we mee worstelen, heeft Freinet al een antwoord gegeven. Benieuwd naar wat het onderwijs nog meer kan leren van het gedachtegoed van Freinet? Beluister de aflevering.
Beluister de podcast
Ontdek deze podcastserie
Hoe kijken pedagogen naar nieuwe technologie in het onderwijs, of hoe zouden ze hier naar hebben gekeken?
Naar de serie 'Onder pedagogen'Meer podcasts van Kennisnet?
Abonneer je via Apple Podcasts, Spotify of je favoriete podcast-app op de Kennisnet-podcast.