- Beurs
EdTech College op NOT 2025
Bezoek onze inspirerende sessies tijdens het EdTech College op 24 januari 2025 en ontdek hoe digitale geletterdheid een vast onderdeel kan worden van jouw onderwijspraktijk. Deze sessies bieden nieuwe perspectieven en concrete handvatten om digitale vaardigheden, kritisch denken en een open leermindset te bevorderen. Het EdTech College is onderdeel van de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2025.
Wanneer
Hoe laat
Kosten
Voor wie
De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang, buitenschoolse opvang, het primair en voortgezet onderwijs. Wil je meer weten over digitale geletterdheid en hoe je daarmee aan de slag gaat op school? Volg dan een van onze sessies tijdens het EdTech College.
Programma Kennisnet-sessies
Kennisnet neemt deel aan vier sessies tijdens het EdTech College:
Dagopening: panelgesprek
Met Jefta Westra en Remco Pijpers
Digitale geletterdheid kan leerlingen helpen om op te groeien tot zelfstandige, kritische volwassenen. De school staat voor de taak digitale geletterdheid in het curriculum een plek te geven. Tegelijkertijd hebben scholen ook na te denken over hoe ze zelf digitaliseren. Bijvoorbeeld: integreer je AI-toepassingen zoals ChatGPT wel in het onderwijs, of juist niet? Wat is bij deze vraagstukken het goede om te doen? Jefta Westra en Remco Pijpers gaan onder leiding van Floor Doppen met elkaar in gesprek.
Hoe kunst helpt bij het kritisch reflecteren op digitale ontwikkelingen
Met dr. Rosa Wevers en Remco Pijpers
Digitale geletterdheid houdt ook in dat je een stap terug kunt zetten om kritisch te reflecteren op digitale ontwikkelingen. Kunst die aanzet tot reflectie kan je helpen om die stap te maken. Remco Pijpers van Kennisnet gaat in gesprek met dr. Rosa Wevers, senior onderzoeker kunst & technologie bij het kenniscentrum Kunst en Samenleving (Hanze). Ze onderzoekt vraagstukken op het snijvlak van kunst, technologie en maatschappij. Rosa vertelt over wat we weten uit onderzoek en hoe je daar praktisch mee aan de slag kunt.
Digitale geletterdheid voor een betere wereld
Met Petra Jansen
Petra Jansen van de Marnix Academie zet zich in om digitale geletterdheid in te passen in het onderwijscurriculum gekoppeld aan duurzame ontwikkeling. Zo levert de pabo een waardevolle bijdrage aan toekomstgericht onderwijs. Samen met haar studenten laat zij zien hoe digitale geletterdheid gecombineerd wordt met maakonderwijs en duurzame ontwikkeling.
Hoe open ben jij? Werken met open leermateriaal aan digitale geletterdheid
Met Suzanne Unck
Wat is open leermateriaal en hoe kun je dit inzetten om meer te regie te krijgen over jouw lessen? Wil je flexibeler zijn met de inzet van leermiddelen en je lessen nog beter laten aansluiten op je leerlingen en jezelf? Suzanne Unck van Nationaal Groeifondsprogramma Impuls Open Leermateriaal neemt je mee in de wereld van open leermateriaal. Daarnaast vertelt een van de pilots uit het programma hoe zij aan de slag zijn gegaan met open leermateriaal voor digitale geletterdheid.
Aan de slag met digitale geletterdheid in het go
Met Louise Doornendal en Marvin Reuvers
Het is belangrijker dan ooit dat leerlingen in het gespecialiseerd onderwijs de juiste kennis en vaardigheden hebben om zo bewust en kritisch mogelijk om te kunnen gaan met digitale media en technologieën. Hoe kun je digitale geletterdheid een plek geven in het onderwijs? Tijdens deze sessie krijg je tips, inspiratie en handvatten van collega’s uit de praktijk.
Aanmelden
Deelname aan NOT is gratis. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op not-online.nl.