Doorgaan naar hoofdinhoud

Edurep

De index met open leermateriaal

Edurep verzamelt de metadata van open leermateriaal in Nederland, zodat die leermaterialen vindbaar zijn voor docenten en scholen. Je kunt leermaterialen doorzoeken of zelf toevoegen. Deze gratis dienstverlening is beschikbaar voor alle sectoren en verwerkt per maand al meer dan 3 miljoen zoekopdrachten.

Logo van Edurep

Edurep widgets: voor betere zoekresultaten

Edurep heeft widgets om het gebruik van Edurep door leraren en leerlingen nog gemakkelijker te maken. Met Edurep Widgets kun je zoekfilters definiëren, zodat er op bepaalde kenmerken standaard wordt gezocht. Gebruik de Edurep wizard om eenvoudig en snel een widget te maken.

Een zoekbox met zoekfilters

Je kunt een widget als een zoekbox maken. Je bepaalt zelf of de zoekresultaten over een specifiek onderwerp gaan, of van een bepaald bestandstype zijn. Je kunt aangeven of een zoekopdracht resultaten voor een specifieke leeftijdsgroep moet opleveren. Of over een specifiek vakgebied moeten gaan. Of je kunt bepalen of het gratis of betaalde content is.

Hoe werken Edurep widgets?

Wil je bijvoorbeeld als aanbieder van online rekenlessen leraren wijzen op extra materiaal? Dan ga je naar de Edurep wizard en selecteer je het vakgebied ‘rekenen’. Je kiest ‘video’ als technisch type. Daarna exporteer je deze als ‘Modal’. Deze link plaats je eenvoudig op de website. Ook kun je een lijst maken van interessante video’s over een specifiek thema.

Widgets op eigen site

Ontwerpers en ontwikkelaars kunnen deze widgets integreren op de eigen site, of in de eigen omgevingen. Iedere website en ieder content management systeem is geschikt voor een goede integratie van de widgets.

Je kunt meer met Edurep widgets:

  • Opslaan en delen van zoekopdrachten. Is er nieuw lesmateriaal toegevoegd, dan vind je dit terug in de lijst met zoekresultaten. De link met de zoekopdracht kun je eenvoudig delen. Leraren kunnen jouw selectie van de zoekresultaten exporteren naar hun eigen elektronische leeromgeving.
  • Het opstellen van een lijst met zoekopdrachten. Je exporteert de data als een dynamische of statische lijst. Een dynamische lijst geeft automatisch een actueel overzicht, inclusief nieuw materiaal. Deze lijst kun je opvragen als RSS of opgemaakt als HTML. Met een statische lijst heb je meer controle over de getoonde resultaten. De lijst met links plaats je op de eigen website of omgeving.
  • Het krijgen van ruwe data van een zoekopdracht. De widgets interpreteren data op verschillende manieren. Wil je deze data liever zelf interpreteren? De Edurep Wiki geeft hierover meer informatie.

Edurep wizard voor het snel filteren van zoekresultaten

Wil je je educatieve content op een gemakkelijke manier aanbieden aan je gebruikers? Maak een widget voor op je website of in je omgeving. De Edurep wizard helpt je in een paar stappen bij het samenstellen van de juiste widget. Ontwerpers van lesmateriaal, ontwikkelaars van websites kunnen vervolgens deze widget op de eigen website plaatsen, of in de eigen omgevingen.

Widget maken

De collecties in Edurep wijzigen geregeld. Controleer daarom regelmatig of je opgeslagen zoekopdrachten nog het beste resultaat opleveren voor jouw gebruikers. De widgets worden bij nieuwe updates automatisch bijgewerkt.

Heb je een vraag over Edurep? Je kunt direct contact opnemen via support@kennisnet.nl of 0800 321 22 33.

De onderwerpen waarover wij publiceren