De website mijnkindonline.nl bestaat niet meer. Informatie over mediawijsheid in het onderwijs vind je voortaan op kennisnet.nl. Ben je op zoek naar meer opvoedingsgerelateerde informatie? Kijk voor informatie over mediawijsheid eens op Mediawijzer.net (professionals), Mediawijsheid.nl (algemene wegwijzer) of HoeZoMediawijs.nl (jeugd). Antwoorden op vragen over mediaopvoeding zoals gebruik van sociale media, smartphones en gaming krijg je op mediaopvoeding.nl.
Heb je vragen over Mijn Kind Online? Neem dan contact op met support@kennisnet.nl. Ben je een journalist en heb je vragen over jeugd, onderwijs en digitale media, dan kun je je wenden tot Remco Pijpers, strategisch adviseur digitale geletterdheid van Kennisnet. Stuur een mail naar r.pijpers@kennisnet.nl of een bericht naar 06-51436711.
Remco Pijpers geeft geen ouderavonden over jeugd en digitale media.
Mijn Kind Online (kortweg MKO) startte in februari 2004. Eerst als website, op initiatief van KPN en Ouders Online, en daarna als onafhankelijke stichting. Het doel was om kinderen en jongeren 'mediawijzer' te maken. Oftewel: om ervoor te zorgen dat ze media kunnen inzetten voor hun eigen welzijn en ontwikkeling, en voor het welzijn van anderen.
In eerste instantie richtte Mijn Kind Online zich vooral op ouders. Met onder meer: boeken, brochures, websites en ouderavonden. Al snel werd duidelijk dat ook de kinderen en jongeren zélf benaderd konden worden. Met campagnes, gastlessen en cursussen. Gaandeweg breidde het werkterrein zich steeds verder uit: van het onderwijs tot de overheid, inclusief politie en justitie en van het bedrijfsleven tot 'Europa'. Met handboeken, websites, consultancy, public affairs en 'prijzen', waaronder de prestigieuze Gouden @penstaart.
In februari 2014 werden de website en de naam 'Mijn Kind Online' overgedragen aan Kennisnet. De commerciële activiteiten, zoals consultancy en ouderavonden, werden overgenomen door Bureau Jeugd & Media.
Het doel van de overdracht was om nog meer te doen voor kinderen via het onderwijs. Sindsdien is het belang van digitale geletterdheid in het onderwijs alleen maar groter geworden. Zozeer zelfs dat het naar verwachting in 2021 onderdeel zal uitmaken van het curriculum. Na vier jaar is het tijd om alle voor het onderwijs relevante informatie samen te brengen op kennisnet.nl.