Doorgaan naar hoofdinhoud

Overzicht over processen met de Handleiding FORA-procesmodellen Eindexamen vo

Al lijkt het misschien dat het Eindexamen vooral in mei plaatsvindt, de weg naar diplomering vraagt het hele jaar door aandacht. Hoe houd je het overzicht over alle organisatorische onderdelen van het Eindexamen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen de school weet wanneer welke acties moeten worden ondernomen? Het procesmodel Eindexamen vo van de Funderend Onderwijs Referentie Architectuur (FORA) biedt hier een oplossing. Om dit procesmodel beter te kunnen toepassen is er de praktische handleiding voor het FORA-procesmodel Eindexamen VO.

Logo Kennisnet

Door de redactie

23 oktober 2024
2 minuten lezen

Deze handleiding neemt je mee in de mogelijkheden van de FORA-modellen en laat zien hoe je deze kunt toepassen in jouw school. In de handleiding komt onder meer aan bod:

  • De hoofdprocesmodellen van het Eindexamen.
  • Een gedetailleerde uitleg van een van de modellen.
  • Inzicht in verantwoordelijkheden, benodigde informatie, activiteiten en taken.

Door de FORA-modellen te leren ‘lezen’, krijg je helderheid over de processen rondom het Eindexamen. Je weet precies wie wat moet doen, welke informatie nodig is en hoe je het hele proces efficiënt kunt laten verlopen.

Daarnaast biedt de Funderend Onderwijs Referentie Architectuur (FORA) scholen een gemeenschappelijke taal en handvatten om de informatievoorziening te stroomlijnen en te verbeteren. Dit is essentieel voor een vlottere communicatie en samenwerking binnen je team.

Bekijk de Handleiding FORA-procesmodellen Eindexamen VO op de FORA wiki

Lees verder

Procesgericht werken helpt bij het voeren van de juiste gesprekken, het verkrijgen van inzicht en het zorgvuldig doorvoeren van veranderingen. Lees hier wat de voordelen zijn van het werken met procesmodellen.
‘Procesmodellen besparen scholen ontzettend veel tijd’ 

De onderwerpen waarover wij publiceren